Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Varför denna proteinhets…?

  16 augusti 2017

  … är något som jag tycker man bör ifrågasätta. För gemene man är det inget större problem att tillgodose sitt proteinbehov genom vanligt kost. Det skrivs PROTEIN på var och varannan vara, allt för att öka försäljningen. Hälsotrenden är stark just nu och de “hälsosamma” produkterna blir fler och fler i hyllorna .

  Denna hets utnyttjar ju såklart producenterna av livsmedel.
  Det senaste som i mitt tycke är vansinnigt, är produkter så som proteinkeso och proteinhavregryn, där protein skrivs framför så de kan ta 10:- extra betalt för redan bra produkter.

  Annons

  Sen att allt som det skrivs protein på numera anses som något nyttigt och hälsosamt gör mig galen. Jo det är såklart upp till varje individ att ha koll men det är att sätta höga krav på konsumenten.
  Att man falskt hälsofierar godis och skräp genom att trycka i lite extra protein, så som proteinsnickers, proteinglassar, proteingodis- tycker jag är att lura konsumenten. Dessa innehåller ofta väldigt stora mängder socker och olika tillsatser och blir ju inte en bättre produkt bara för att man ökar upp mängden protein.

  Det som jag vill att man tänker på är om de extra proteinerna man få i sig är värda allt socker.  Är ditt mål att gå ner i vikt är det ofta en rätt så dålig idé.

  Kram Louise

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar