Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Vad är riktig njutning för dig?

  8 april 2017

  nybakat-surdegsbröd

  Vad är det absolut godaste du vet? Vad ger dig 100% njutning? Vad är en verklig delikatess för dig?

  Om man bestämmer sig för att det man väljer att äta, antingen ska vara 100% bra för dig, din kropp, dina proteiner dina celler eller 100% njutning för själen. Om man skippar att äta allt det där som är mitt emellan som är lite så där halvgott, som är lite tveksamt om det bidrar med bra näring för kroppen, ja då kommer man komma väldigt långt. Dessutom kommer man få bra mycket mer njutning i sitt liv.

  Hur är detta möjligt kanske du nu tänker?

  Jo, det ska jag nu berätta.

  Annons

  Tänk dig följande; du är på kalas de bjuder på gräddtårta, nybakade kanelbullar och småkakor. Du kanske inte ens gillar tårta, mår faktiskt lite illa när du ätit den. Men du älskar doften och smaken av hembakade kanelbullar. Lek med tanken att du denna gången enbart äter bullen som du verkligen gillar, du njuter fullt ut. Känner ingen ångest efteråt och slipper illamåendet som du hade fått om du också hade ätit av tårtan, tårtan du inte ens egentligen tycker om. Vinsten av att du denna gången valde 100% njutning gör att du mår bättre och faktiskt fick bra mycket mer njutning än vad du annars hade fått.

  Vi förflyttar oss hem till TV-soffan. Det är lördagkväll och dags för lördagsgodis. Vi har två olika scenarier. Nummer ett; du har en stor skål med 500 g godis i, din tanke är att du bara ska äta några stycken.  De första 5-10 bitarna är ljuvligt goda, därefter har man ingen aning om smak, konsistens eller färg. Man bara moffar i sig tills man får ont i magen och mår lite illa och inte har en susning om hur mycket man fått i sig.

  Nummer två; du är i affären, du plockar med stor omsorg dina 10 absoluta favoritgodisar. Väl hemma i Tv-soffan njuter du av var enstaka bit, du upplever smaken och konsistensen. När bitarna är slut mår du fortfarande bra, känner ingen ångest och har ätit precis så mycket som du redan i affären hade planerat för.

  Även denna gången är vinsten av att du valde 100% njutning att du mår bra och fick mer njutning.

  Så innan du stoppar in något i din mun, fråga dig själv om detta kommer vara 100% bra för kroppen eller 100% njutning, om svaret är nej så låt helt enkelt bli att äta det.

  Vad är 100% njutning för dig?
  För mig, Louise är det nybakat surdegsbröd med riktigt smakstark ost.
  För Sara är det- Mörk kladdkaka, nybakat bröd eller ett glas bubbel.

  Kram
  Louise

  Ps. I vår kost och träningstjänst www.halsoboosten.se ingår en massa recept som är både 100% bra för kroppen och 100% njutning.

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://halsoboosten.mabra.com/gratinerade-paprikor/