Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Tro det eller ej, men frysta grönsaker är bättre än färska

  12 mars 2017

  Grönsaker, bär och frukt får sin näring ifrån jorden, när vi plockar dem så bryts näringstillförseln och en nerbrytning av näringsämnen påbörjas.

  Färska grönsaker plockas när de är omogna för att inte vara övermogna när de säljs till oss i affärerna. Detta gör att de dels inte är fulla med näring men att de också kommer tappa lite näring i nedbrytningen som hinner påbörjas under transporten.

  Annons

  De frysta däremot, de plockas när de är helt perfekt mogna och fullproppade med näring, dessutom fryses de ner direkt på plats.

  Detta gör att frysta grönsaker innehåller mer näring än de färska (så länge det inte handlar om egenodlade då förstås).

  Så fyll frysen med frysta, grönsaker, bär och frukt så att du alltid kan servera grönsaker till maten och ha aldrig längre dåligt samvete för att du servera frysta grönsaker till middagen.

  Kram Louise

  knapp4

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar