Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Tre olika foam roller övningar

  9 juni 2017

  Man kan säga att foam rolling är en typ av själv-massage som stretchar muskler och senor, som är skönt för muskelspänningar. En foam roller fungerar som så att man rullar en utvald muskel eller ”trigger punkt” på kroppen och på så sätt masserar och lägger tryck på muskulaturen. Effekten av foam rollern är inte helt kartlagd men att det gör gott för kroppen tycker jag inte det är någon tvekan om och det är ett bra komplement till vanlig massage- och bra mycket billigare 😉

  Annons

  Nedan finner du tips på 3 st foam roller övningar. En del av dem kan göra lite ont i början om du är mycket stel, men härda ut. Ju mer du rullar ju bättre blir det.

  1. Bröstrygg

  Ligg på rygg med foam rollern placerad i mittersta delen av ryggen. Knäna hålls böjda i 90 grader och benen används till att göra rörelsen så att rullen går upp och ned längs ryggkotorna. Du kan också böja och sträcka lite i övre delen av rygg för bättre rörelse. Ömma punkter jobbas det lite extra med.

  2. Vader

  Starta nere vid hälen och rulla upp mot knävecket. Rulla i ett jämnt tempo. När du finner ömma punkter kan du hålla trycket och göra cirkelrörelser med foten, samt böja och sträcka ankelleden.

   

  3. Utsidan lår

  Ligg på sidan så att foam rollern är placerad på utsidan av låret precis vid höften. Sätt den översta foten upp framför den understa och använd den till att stabilisera kroppen medan du lutar dig på raka armar eller armbågen. Rulla upp och ned längs hela låret.

  Kram Sara och Louise

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://halsoboosten.mabra.com/fem-tips-pa-hur-du-gor-ditt-uteserveringshang-lite-halsosammare/