Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Toppa formen och höj pulsen med backintervaller

  28 april 2017

  Ni vet den där hatkärleken man kan ha till träning som är fruktansvärt jobbig men som känns så förbannat bra efteråt. Det är precis det vi vill åt med det här passet som både höjer pulsen, bygger explosiva muskler, förbättrar konditionen och gör att du får en lång förbränning även i vila. Låter det inte hur bra som helst? Jag älskar dessa passen och de är likaså perfekta att stoppa in i kalendern om du har lite mindre tid för träning.

  Annons

  Att springa i backa är jobbigt för framförallt dina benmuskler. Det krävs explosiva rörelse och mycket muskelaktivitet i frånskjutet. Därför är det viktigt att du är ordentligt uppvärmd och har har kört igenom en dynamisk rörlighetsträning innan du sätter fart uppför. Jag brukar ha som regel att jogga i 2 km innan samt gå igenom och mjuka upp hela kroppen innan passet.

  Här kommer ett förslag på ett grymt bra och effektivt backintervallpass att testa nästa gång.

  Backintervall 10×30 sekunder

  • 2 km uppvärmning i långsamt ”prattempo”
  • 5 minuter rörlighet/dynamisk stretch
  • 10 x 30 sekunder i en brant backe. Välj en backe som du kan springa med god teknik i och inte så brant så du får ”klättra” uppåt med taskig hållning.
  • 2 km nedvarvning, långsam jogg i samma lugna prattempo.
  • Stretch

  Lycka till!

  Kram Sara

  Sofia fick hjälp av Hälsoboosten: Äntligen håller jag vikten!

  Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

  Så här gjorde vi!

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Just nu får du en månads medlemskap på köpet – och blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka!

  Läs mer här!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar