Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Supernyttig Ris à la Malta

24 november 2016

DSF5160-1080x675

Både Ris à la Malta och den klassiska risifruttin är två kaloribomber som går att göra själv helt utan fet grädde eller socker. Det här receptet passar perfekt att dela upp och ha till två mellanmål eller äta hela portionen till frukost. Koka gärna en större sats råris så kan man göra många mellanmål på en gång eller göra dag för dag.

Recept:

(2 mellanmål eller 1 frukost)

Annons

1 dl kokt råris
1,5 dl naturell kvarg
1,5 dl keso
2 krm vaniljpulver
1 apelsin
7 valnötter

Gör så här:

Koka råriset enligt förpackningen, normalt tar det ca 40-45 minuter. När riset har svalnat, blanda med kvarg, keso och vaniljpulver. Servera i små skålar eller gör direkt i matburkar som passar perfekt att ta med till skola, jobb eller på utflykten. Toppa med apelsin och strö över några valnötter.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/overlevnadsguide-ata-ute/