Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Spring i benen

29 januari 2017

_DSC1791

Jag vaknade med spring i benen, i dagens träningsschema står det långdistanslöpning för min del. Det roliga är att jag faktiskt har börjat längta lite till just dessa passen. Tidigare så sprang jag nästan alltid med en kräkliknande känsla i strupen och en puls som inte var speciellt behaglig. Och vad hände, jag kom aldrig speciellt långt…jag kunde liksom inte dra ner på tempot och bara jogga i ett lugnt tempo. Jag hade hört om löparna som pratade om en euforisk känsla i kroppen och att löpningen var beroendeframkallande. Hmmm, kunde inte riktigt förstå hur man kunde känna på det viset. Det enda som var fantastiskt var ju när skiten var över.

Löpningen fungerar som ett lyckopiller

I höstas bestämde jag mig dock för att göra en ordentlig satsning på att löpträna regelbundet. Det började lite svajigt med många veckor som spenderades på sjukhus. Det värsta tänkbara hände sen, jag förlorade min älskade mamma i cancer i november 2016. Efter det kom nästa tuffa period med min dotter där vi tvingades göra en omfattande hjärnoperation pga hennes hjärntumör. Men där emellan någon stans innan jul i dimman så anmälde jag mig till Göteborgsvarvet och bestämde att jag ska sätta upp en seriös plan fram till sommaren 2017. Sagt och gjort…nu är jag två veckor in i mitt nya träningsupplägg där jag varierar löpning med styrketräning. Precis som jag nämnt tidigare så fungerar träningen och nu framförallt löpningen som ett lyckopiller för mig. Även om jag bodde de två första veckorna på sjukhuset så åkte träningskläderna och joggingskorna med och jag tog mig ut på några rundor. En befriande känsla att få andas in frisk luft och fylla på med ny energi. Jag är så jäkla tacksam att jag faktiskt kan springa, att kroppen fungerar som den ska och blir lite starkare och mer uthållig för varje pass- tacksamhet!!!!

Annons

Idag ska jag beta av 11 km i ett lugnt tempo. Här nedan bjuder jag på nästa veckas upplägg.

ASICS

Skor: Asics Kayano 23
Löpartröja: Blacc från Sportamore

Vecka 3

Distans 6 km, intervallpass
Distans 6 km, lätt jogg
Distans 12 km, långpass

Vill ni kika på träningsupplägget de första 9 veckorna så hittar ni det här!

Är det några fler som ska springa ett halvmara i år? Håll utkik här på bloggen, inom det närmsta så bjuder vi på en intervju med ett riktigt löparproffs.

Ha en toppenfin dag
Kram Sara

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/90-10-principen/