Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Sockerfri fruktsorbet

9 januari 2017

sorbet, sockerfri sorbet, fruktglass, sockerfri glass, hallonsorbet, sockerfritt, nyttigt
Förra veckan hade jag och min dotter tjejmiddag hemma och vi båda älskar glass och bär. Eftersom jag oftast har frysen full av hallon och andra frysta frukter och bär så gick den här desserten på ett kick att fixa ihop.
Även om vi inte har några allmänna förbud här hemma mot godis eller andra sötsaker så tycker jag att man kan lära barnen att göra nyttiga och goda efterrätter som är fulla av vitaminer. Bara för att det är fest eller fredagsmys så behöver man inte äta onyttigt. Ingen mår bra av att stoppa i sig för mycket vitt socker eller onaturliga produkter. Varken tänderna eller kroppen kommer tacka dig…

Annons

Här kommer receptet som är barnsligt enkelt. Det blir lika gott att använda jordgubbar, blåbär eller varför inte en blandning.

Recept: (ca 4 port)

3 bananer
4 dl hallon (frysta eller tinade)
2 tsk vaniljpulver

Topping: Vi dekorerade med hallon, kokos, granola och nötter.

Gör såhär:

Dela bananerna i mindre bitar. Låt hallonen tina något om du använder frysta bär. Mixa med en stavmixer till en krämig konsistens. Tillsätt vaniljpulvret och mixa en stund till. Servera i små glas och toppa med dina favorittillbehör.

 

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/starka-armar/