Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Småätande ger snabbt extra kalorier

  19 juni 2017

  Tänk på att småätande snabbt blir extra kalorier. Några extra nötter, oliver, någon bit choklad eller några bitar godis, en extra smörgås- det blir snabbt 100-200 kcal. 100-200 extra kalorier per dag blir 700 – 1400 kcal på en vecka som blir 2800 – 5600 kcal på en månad osv… Försök hålla dig till dina måltider och skippa småätandet om du vill bibehålla eller gå ner i vikt.

  • 100 g mörk choklad innehåller 500 kcal. Rutan nedan motsvara 50 kcal/styck.
  • Den minsta ”färdiga ” godispåsen man kan köpa brukar ju vara 100 g och går ganska snabbt att stoppa i sig. Detta motsvara ca 350 kcal.
  • 100 g potatischips innehåller 520 kcal- väg gärna upp 100 g chips så kommer du se att det inte är speciellt mycket, bara några nävar ;-).
  • 100 g poppade popcorn innehåller 390 kcal

  Tänk på att det är det totala antalet kalorier som räknas. Att äta väldigt strikt på vardagarna och sen släppa på alla spärrar på helgerna är inget hälsosamt sätt att leva på. Det gäller att hitta en livsstil som är hållbar och som går att bibehålla både till vardag och fest. Ska man äta kalorier som inte ger någon näring så se till så att det är värt det, se till att det är 100% njutning annars kan det vara. Är det inte njutning för kroppen så se till att det är njutning för själen!

  Annons

  Önskar dig en riktigt fin vecka!

  Hälsningar Louise

  Just nu 1 extra gratis månad vid köp av Hälsoboostens kost och träningstjänst.

  Läs mer här!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar