Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Hot Yoga och ”Sense of Karma”

26 januari 2017

Sense of karma

Hur snygga är inte dessa yogakläderna från kollektionen ”Sense of Karma” från Ellos? Hade gärna klickat hem alltihop men måste stilla mig… Yogakläder ska kanske inte utgöra basen i min garderob även om de är grymt sköna. För min del blir det så lite kläder som möjligt när jag yogar då svetten bokstavligt sprutar under klassen.

Annons

Både jag och Louise kör just nu yoga en gång i veckan som komplement till styrketräning och löpning. En underbar liten tradition som vi kommer försöka hålla igång hela våren.

Vi har valt att gå på en klass som kallas Hot Yoga. Man utför olika rörelse och hathayogapositioner i ett uppvärmt rum, runt 40 grader med en luftfuktighet på ca 20-40%. Man håller statiska positionerna och gör stabilitetsövningar som stärker och balanserar kroppen. Det sägs även att yogan rensar kroppen på gifter och slaggprodukter – en sk. terapeutisk yoga. Syftet med Hot Yoga är att aktivera ditt nervsystem, dina körtlar och de inre organen genom att aktivt samt skonsamt arbeta med ryggraden.

Personligen älskar jag att träna i värme och har inget problem med just temperaturen. Men för många är just värmen det som är den främsta utmaningen med dessa klasserna. Oavsett vad du tränar eller på vilken nivå så mår din kropp väldigt bra utav att stretcha och bli mjuk och rörlig.

Med detta sagt gör vi tummen upp till både snygga och bekväma yogakläder samt mer rörlighetsträning till folket.

Kram Sara

knapp4

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/forsta-bloggmanaden-pa-ma-bra/