Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Hellre en ÄKTA semla än många hälsofierade semlor

  28 februari 2017

  När det kommer till semlor och andra godsaker så äter jag bra mycket heller en enda riktigt god som kommer ge mig 100% njutning än flera halvgoda bara för att de är nyttigare och utan socker, utan gluten och utan riktigt grädde.

  Annons

  Jag verkligen älskar semlor och bullar och de absolut godaste semlorna de gjorde min farmor. För mig skulle det inte bli hållbart att äta semlor flera gånger från jul till mars, då skulle jag inte nå mina mål. Så när jag väl äter en semla på Fettisdagen så vill jag äta den godaste semlan som finns. Skulle jag välja en hälsofierad variant så skulle jag inte känna mig nöjd och tillfredsställd så jag äter bra mycket hellre en enda underbart god semla än flera mer hälsosamma semlor som jag kanske inte tycker är alika goda. För summan av kalorier på två nyttiga semlor blir troligtvis ungefär samma som en vanlig semla men njutningen blir i min värld aldrig lika stor.

  Nedan finner ni receptet på Farmor Kerstins godaste semlor:

  16 st bullar

  • 100g smör
  • 3dl mjölk 3%
  • 50g jäst
  • 1dl socker
  • 1tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk hjortronsalt
  • 1tsk kardemumma
  • 10 dl vetemjöl

  Ägg till pensling

  Fyllning:

  • Mandelmassa
  • Inkråm ifrån bullarna
  • Mjöl
  • Vispgrädde
  • Florsocker

  Gör så här:

  Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37C. Smula ner jästen i en skål och häll över degspadet och rör till jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, ägg, hjortronsalt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper ifrån kanterna. Låt jäsa i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut till längder och dela varje längd i 8 bitar. Rulla varje bit till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 C. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i 8-10 min. Låt svalna.

  Skär av locket på bullarna, gröp ur inkråmet och blanda med mandelmassa och mjölk till en lagom konsistens. Fördela fyllningen i bullarna och klicka på vispad grädde. Lägg på locket och sikta över florsocker.

  Ät och njut till 100% <3

  Kram Louise

  knapp4

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://halsoboosten.mabra.com/buddah-bowl/