Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Granola med julsmaker

29 november 2016

DSF5222-1080x675

Granola, guds gåva till frukostbordet. Här kommer en variant på granola med pepparkakskrydda som jag testade idag. Det blev två olika blandningar, en med russin och en med aprikos och mandel. Testa gärna torkade äppelskivor, tranbär eller annan torkad frukt.

Annons

 

Recept:

(2 plåtar)

6 dl havregryn
2 dl boveteflingor
4 msk linfrön
4 msk solrosfrön
6 tsk pepparkakskrydda
6 tsk kanel
2 krm salt
2 dl mandel
2 dl torkade bär/frukt

2 stora mogna bananer
4 msk kokosolja
2 msk honung
4 msk ljummet vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 180 grader på vanlig värme.

Blanda alla de torra ingredienserna förutom den torkade frukten i en skål. Blanda sen de blöta ingredienserna i en annan. Mosa bananen väl. Blanda sen ihop allt i en skål och se till att grynblandningen blir ”fuktig” så att det bildas små klumpar. Häll sedan ut granolablandningen och fördela på två plåtar. Sätt in dem i ugnen och rosta i totalt ca 20 minuter. Ta ut plåtarna och rör runt efter halva tiden.

När granolan är klar och har svalnat är det dags att tillsätta den torkade frukten eller bären. Förvara granolan i en lufttät burk.

Vill man ha granolan helt glutenfri kan man använda glutenfria havregryn.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/motivation-vinterlopning-och-halvmara/