Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Fem tips inför höstens nystart

  4 september 2017

  Njutit för mycket av det goda? Dags att komma åter till vardagen och nya rutiner? Vi ger dig våra bästa kom igång tips inför hösten.

  1.Gå inte all in utan ta hellre små steg

  Blir sällan hållbart om man går ifrån noll till fem träningspass i veckan samtidigt som man utesluter allt socker, alkohol och minskar portionsstorleken. Börja med det du tror kommer ge störst effekt.

  2.Sätt upp delmål på vägen mot slutmålet.

  Sätt dig istället ner och gör en rimlig plan på vad du vill förändra, fundera över vad som är viktigast att börja med? Planera små förändringar över lång tid. Gör det till en hållbar förändring. Om din plan är att gå ner i vikt för att du har en övervikt. Fundera då på vad du tror övervikten framförallt beror på. Är det för mycket socker och godis på vardagarna, är det för stora portioner, är det att du blir för hungrig innan middagen och tömmer skafferiet. Oavsett vad så börja med den största orsaken. Om din övervikt beror på för mycket godsaker så finns det ju ingen vits i att samtidigt som du slutar äta godsaker minska ner på portionsstorleken om den inte är orsaken.

  3.Ta tag i det viktigaste först.

  Prioritera och planera, när väl en förändring är satt så är det dags att ta nästa steg och göra nästa förändring, men först då.

  4.Öka upp mängden grönt.

  Speciellt grova grönsaker ger bra mättnadskänsla utan att ge alltför mycket kalorier. Frukt och grönt skyddar oss dessutom mot cancer. Se därför till att fylla din tallrik med hälften grönt.

  5.Boka in din träning i kalendern.

  Prioritera upp din träning. Om du bara tränar när det blir tid över, när alla andra sysslor är avklarade så som matlagning och städning, då kommer det bli väldigt svårt att få till din träning. Gör istället tvärtom, boka in träningen och se till att genomföra den när du planerat och så får allt det andra bli gjort när du tränat klart.
  Gör på ett nytt sätt i år.
  Om du gör som du alltid har gjort, kommer du få samma resultat som du alltid ha fått. Se därför till att du denna gången gör på ett annat sätt för att uppnå dina mål.

  Annons

  Kram Louise och Sara

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  1. Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar