Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Behöver man proteinpulver och proteinbars för att få resultat?

  5 juni 2017

  Måste man äta extra protein i form av proteinpulver och proteinbars för att få resultat?

  När man pratar om protein går tankarna snabbt till styrketräning och kroppsbygge, man kan lätt få för sig att man måste äta proteintillskott för att kunna få resultat. Men det går faktiskt precis lika bra med vanlig mat.  Proteinpulver är ett ur ett näringsperspektiv ett ganska ”tomt ” livsmedel. Om man väljer proteinpulver istället för exempelvis lax så får man enbart i sig protein, inget annat. Inga vitaminer, mineraler eller Omega-3.

  Annons

  Proteinpulver kan vara enkelt och smidigt men om man t ex ligger på ett kaloriunderskott då bör man se till att varje tugga man äter är fullproppad med så mycket näring som bara möjligt för att hinna få i dig allt det din kropp behöver på de få kalorierna du äter.

  Proteinbars- bra eller dåligt?

  Något som blir vanligare och vanligare är proteinbars. Dessa innehåller ofta väldigt stora mängder socker och olika tillsatser. En del bars innehåller hela det rekommenderade dagliga intaget av socker. Det som jag vill att man tänker på är om de extra proteinerna man få i sig är värda allt socker. Är ditt mål att gå ner i vikt är det en dålig idé.

  För de allra flesta av oss är vanlig mat det bästa valet. För vissa personer kan proteinpulver vara ett bra och enkelt komplement men var medveten om att det aldrig kan ersätta vanlig mat.

  Kram

  Louise

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

  Läs mer här!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar