Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Bästa tipset för viktminskning-lämna aldrig hemmet utan ett mellanmål!

  3 april 2017

  Tänk på att aldrig lämna hemmet utan att ta med dig ett mellanmål. Även om du tänker att du endast ska ut ett kortare ärende så ska mellanmålet med, detta för att undvika att du blir hungrig och hamnar i en situation då du gör dåliga val så som godsaker och tomma kalorier. När du lämnar hemmet tar du med mobil, bilnycklar, plånbok och mellanmål! Ett bra mellanmål innehåller proteiner, kolhydrater, fett och något grönt (så som grönsaker, frukt eller bär). Ett enkel mellanmål är ju kvarg/keso med frukt eller bär och 5-7 nötter/mandlar till. En frukt och ett ägg är ett annat enkelt och välkomponerat mellanmål. Mina egna favoriter är Riskakor med jordnötssmör och banan, kesoplättar eller kvarg/keso pimpad med olika topping är goda och bra mellanmål. Våga testa lite olika mellanmål så du inte äter dig trött på ett och samma mellanmål.

  Annons

  Det är ju inte så att det är farligt att bli hungrig. Men det är osmart. När det går för lång tid mellan måltiderna är det lätt hänt att man blir utsvulten och gör osmarta val, man käkar en snickers när man tankar, man tömmer skafferiet när man lagar mat. Man stoppar i sig sådan man annars inte skulle stoppat i sig. Alternativt man överäter lunch eller middag när man väl äter.

  Genom att äta mellanmål som undviker man bägge dessa fallgroparna och det är lättare att uppnå en viktnedgång.  Just mellanmålet är lösningen för rätt så många, inte alla, men många.

  Mellanmålets syfte är att transportera dig mellan huvudmålen, du ska alltså inte äta dig mätt på ditt mellanmål, utan det ska var ett mindre mål som ska ligga mellan huvudmålen – ett mellan mål 😉

  Kram Louise

  knapp4

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar