Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Åsa Nyvall om förälskelsen, yogan och balans i livet

  25 april 2017

  Alla som känner mig vet att jag älskar energi, hög puls, att få ta i och svettas rejält. Att CrossFit och gymträning är det jag gillar mest. Av just den anledningen och för att jag aldrig bangar en utmaning sökte jag mig en tidig morgon i vintras till Yogaroom i Kungsbacka. Målet var att utmana mig själv och ge min kropp en ny upplevelse, för att se om jag kunde finna stillheten inom mig.

  Annons

  Den morgonen där på mattan hände något fantastisk, något jag tidigare aldrig varit med om, jag fann ett inre lugn. Personen som vägledde mig och höll i Yinyoga klassen var Åsa. Hon besitter en alldeles fantastisk egenskap som jag verkligen uppskattar och det är förmågan att förmedla känslor i sina klasser. Åsa har alltid ett tema på sin klass, det kan vara tex glädje, nyfikenhet eller kärlek.  Hennes sätt att vara, hennes röst, hur hon coachar och guidar gör att magi uppstår och man finner ett inre lugn och upplever precis de känslor som är tänkt för dagens klass.

  Idag när vi träffades för denna intervjun så var hennes berättelse om hur hon första gången fann kärleken till yogan väldigt lik min. Hon beskriver en barndom och ungdom full av explosiv träning, spinning, handboll, pass där man svettas mycket. Lite senare i livet fann hon en fascination för löpning som gjorde att hon sakta men säkert tog sig allt längre och längre sträckor. Det var först för 4 år sedan på ett Yinyoga pass i Sälen som hon blev djupt förälskad i yogan och därefter tog beslutet att utbilda sig till instruktör. Det var kärlek vid första ögonkastet och hon undrade varför ingen visat henne Yinyoga tidigare. Att detta var något hon verkligen hade saknat i sitt liv. Balansen mellan det energiska och stilla.

  Idag driver Åsa sitt egna företag, Regnskens coachning där hon jobbar som coach/terapeut och sitter i samtal med både enskilda individer och par. Att få möta människor på olika sätt i olika sammanhang, i samtal och på yogamattan är något som ligger Åsa varmt om hjärtat. När hon pratar om mötet, hur modiga hon tycker människorna är som vill utvecklas, som väljer att lyssna på sin inre röst och utmanar sig själva i samtalen och på mattan så ser och känner man hur mycket hon brinner för det, ögon glittrar och hennes varma energi flödar.

  Åsa är en person som är väldigt lätt att tycka om och att hennes blogg på ToppHälsa är en succé är inte svårt att förstå.  Där delar hon med sig av sina tankar kring saker som hon tycker det pratas allt för lite om, depressioner, utbrändhet, utmattning men också annat så som glädjen till livet, löpningen, att finna tacksamhet i det lilla vackra i vardagen.

  Åsa beskriver sig själv som en person som gillar kombinationen av både lugn och energi. Balansen av att ena dagen gå klädd i myskläder och slappa i soffan och att nästa dag sitta i höga klackar i en vinbar och dricka ett ljuvligt gott vin.  Och jag kan bara instämma i att Åsa för mig är en person som fullständigt sprakar i energi men som samtidigt har förmågan att verkligen sprida harmoni och lugn omkring sig. Och som sagt, kan man få mig lugn och harmonisk, då besitter man en förmåga utöver det vanliga 😊.

  Kram Louise

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://halsoboosten.mabra.com/frukostarna-som-kommer-fa-dig-att-na-dina-mal/