Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  6 anledningar till att konditionsträna

  4 juni 2017

  Vi vet alla att träning är bra för både knopp och kropp, men vad som verkligen händer på insidan är det inte alla som har koll på.

  Om alla förstod hur fantastiskt smart det är att höja pulsen några gånger i veckan och verkligen gjorde det så hade vi förmodligen haft betydligt mindre sjukfrånvaro i samhället, mindre depressioner och stressrelaterade sjukdomar samt betydligt färre hjärt och kärlsjukdomar som är kopplade till övervikt.

  Annons

  Så om du tappat motivationen till att röra på dig, läs i så fall det här och se till att börja konditionsträna redan idag.

  6 anledningar till att konditionsträna

  • Hjärnan

   När pulsen går upp så ökar blod och syresättningen till hjärnan som i sin tur förbättrar minnet och koncentrationsförmågan. Man bromsar även hjärnans åldrande och stimulerar bildandet av nya hjärnceller.

  • Skelettet

   Stärker skelettet och minskar benskörheten (ökar bentätheten)

  • Hjärtat

   Stärker hjärtat och lungorna. Minskar riskerna för högt kolesterol, högt blodtryck och hjärtinfarkt.

  • Sömnen

   Du sover bättre och kroppen får viktigt återhämtning. Det är under just vilan som musklerna byggs upp.

  • Stress

   När vi blir stressade ökar nivåerna av hormonet kortisol i blodet vilket i det långa loppet kan bryta ned hjärnan. När vi tränar ökar också kortisolnivåerna, men efteråt sjunker de till en lägre nivå än innan. Ju mer vi tränar desto mindre ökar kortisolet – och desto mer sjunker nivån efteråt. Flera studier har det senaste tiden publicerats där man visar att just löpning är en av de bästa ”stressmedecinen”. Det både förebygger och minskar stressnivåerna i kroppen.

  • Utseendet

   En bonus för många är även det estetiska, kroppen omfördelas, muskler framhävs, midjans mått krymper och vi blir helt enkelt snyggare nakna, ha ha.

  Kram Sara

  Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

  Så här gjorde vi!

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

  Läs mer här!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://halsoboosten.mabra.com/de-tre-basta-broden/